

Day 1 - 17 October 2023 UTC: 11:00 - 16:30

Times are quoted in Coordinated Universal Time (UTC)

The start times for each day vary to consider multiple time zones however, all sessions will be available for viewing 1 hour after the live sessions and all videos will be available to registered delegates for viewing after the Congress for a period of 30 days.

	COMPLIA Technical	NCE RISK	
11:00	15 min	Host	Welcome and Congress Day 1 Opening Congress Host
11:15	15 min	Speaker	Opening address Rianné Potgieter IFCA Chair & CEO, Compliance Institute Southern Africa
11:30	60 min	Theme	COMPLIANCE RISK
	60 min	Speaker	Keynote Speaker - Compliance Risk
			Fabiana Lacerca Allen C-Suite leader, Chief Compliance Officer, Legal Counsel, Privacy officer and Public company Board of Director (Argentina)
12:30	60 min	Theme	DATA PRIVACY – DATA AS A VALUABLE COMMODITY CYBER RISK AND INTERCONNECTIVITY WITH COMPLIANCE
	30 min	Panel	 Being held to ransom: Data as currency - A global problem without borders Why and how the information your organisation holds and relies on is being targeted by criminals and how you can anticipate their next moves Facilitator: Maria Florencia Crespo Head of Ethics & Compliance, BU RDLP (Argentina & Uruguay) Panel: Flavien Corolleur Senior Legal Counsel and Director (Ireland) Alexey Muntyan Founder & CEO, Privacy Advocates Company (Russia) Nathan Ross IT Legal Associate, Michalsons Africa (South Africa)
	30 min	Speaker	What your Board needs to know from you before a regulator tells them: Global trends in cybercrime interest amongst regulators - why they are worried Annick O'Brien VP Operations, Cybsafe (Ireland)
13:30	30 min	Break	

14:00	60 min	Theme	AML – WHAT IS THE INTERNATIONAL PERSPECTIVE? LESSONS FROM INTERNATIONAL SCANDALS WHERE ARE THE NEXT VULNERABILITIES?
	30 min	Speaker	The Greylist and the EU's misuse thereof'
	1		Louis de Koker Professor of Law, La Trobe Law School (Australia)
	30 min	Panel	Anti Money Laundering - A global challenge: where are the new vulnerabilities coming from and how are criminals fighting back
			Facilitator: Jason Palmer Head of Financial Crime & MLRO, Pepper Financial Services (Ireland)
			Panel: Paul O'Loughlin Head of Financial Services Compliance, An Post (Ireland) Dr Buno Nduka Lead Consultant/CEO, Multivariate Compliance and Resource Centre (Nigeria)
15:00	60 min	Theme	CONDUCT RISK (ETHICS) – DECISION MAKING GROUP THINK CULTURE – PANEL ON INTERPRETATION AND PRINCIPLES AND VARIANCES
	30 min	Panel	When good people do bad things - why conduct risk is a collective problem. The dynamics of group culture, behaviours and how to influence and empower your people to make good decisions
			Facilitator: Pattison Boleigha, President Compliance Institute of Nigeria
			Panel: Susan Smith Organisational Development Consultant, Psychometrist (HPCSA) Specialist Wellness Counsellor (ASCHP) Mariana Idrogo Founder and SMD, G5 Integritas Tammy Paideya Market Conduct Professional
		<u> </u>	
	30 min	Speaker	Conduct Risk Perspectives Understanding and influencing human behaviour and decision making to drive compliance and financial crime culture
			Sean Wade Compliance and Governance Specialist and Board adviser, Altravia Limited
16:00	60 min	Theme	ARTIFICIAL INTELLIGENCE (AI) – BUSINESS AND COMPLIANCE RISKS
	60 min	Speaker	A Risk Perspective on Artificial Intelligence (AI) Is there a non-human conduct risk we are all ignoring?
			Nerushka Bowan Founder of the LITT Institute, Technology & Privacy Law Expert, International Speaker
17:00	20 min	Close	CONCLUDING DAY ONE OF CONGRESS
	15 min	Interview	On the Couch with IFCA Summary and Closing Thoughts from Day 1
	5 min	Host	Final thoughts Congress Host
17:20			CLOSE

www.ifca-icc.org | congress@ifca-icc.org International Federation of Compliance Associations (IFCA)



Day 2 - 18 October 2023 UTC: 11:00 - 17:30

Times are quoted in Coordinated Universal Time (UTC)

All sessions will be available for viewing 1 hour after the live sessions and all videos will be available to registered delegates for viewing after the Congress for a period of 30 days.

	STRATEGY Response	AND GOVERN	IANCE IN THE COMPLIANCE LANDSCAPE
11:00	10 min	Host	Welcome and Congress Day 2 Opening Congress Host
11:10	10 min	Chair	Congress Day 2 Opening
11:20	60min	Keynote	Keynote Speaker - Strategy and Governance in the Compliance Landscape Solomon Abiakalam Group Director- Compliance, Financial Crime & Conduct Risk Equity Group Kenya
12:20	60 min	Theme	STRATEGY & COMPLIANCE BEHAVIOURAL – GLOBAL LEADER GLOBAL CONTEXT STRATEGY AND COMPLIANCE INCENTIVE SCHEMES DIVERSITY AND INCLUSION
	30 min	Panel	Making complying strategic: Demonstrating the gains and contribution to the business bottom line of the compliance management system Facilitator: Naomi Burley IFCA Deputy Chair & CEO, ACI (Australia) Panel: Vanessa Hall Founder & CEO, Entente (Australia) Christina Bisdra Compliance Advisor, Zurich Life Assurance PLC (Ireland Opeyemi Adojutelegan Country Chief Compliance Officer, Citibank Nigeria Limited
	30 min	Speaker	Making compliance personal: Giving your organisation's people meaningful work, listening and including their voice Compliance management system fundamentals in the toolkit for inclusive and rewarding workplaces Penny Milner-Smyth Director EthicalWays (South Africa)

13:20	60 min	Theme	ESG – START WITH THIS FOCUS GREENWASHING WHAT DOES ESG MEAN FOR A COMPLIANCE OFFICER, WHAT WILL WE BE EXPECTED TO DO
	60 min	Panel	ESG where you are: what are the regional nuances and understandings of ESG across the globe - are we working together and which regulators have a view?
4			Facilitator: Alex Russell Chief Risk Officer, Sasol (SA)
			Panel: Carlota Galvan Head of ESG Hotelbeds (Spain) Andrey Bogdanov Principal and CEO, Risk Insights (SA) Gbenga Sheriff Adeleke Head of Risk Management, Access Bank (Nigeria)
14:20	40 min	Break	
15:00	60 min	Theme	REPUTATIONAL RISK - IS IT REAL? WHAT'S THE COST, WHERE'S THE REAL RISK, DO BOARDS UNDERSTAND THE FINANCIAL AND STRATEGIC LONG-TERM IMPACTS OF RISK AND CONDUCT MISSTEPS THAT AFFECT THEIR REPUTATION?
	30 min	Speaker	The Boy Who Cried Wolf: Does your board listen when you talk about the impacts of non-compliance on reputational risk? Is it real? What's the cost, and where's the real risk, do Boards understand the financial and strategic long-term impacts of risk and conduct missteps that affect their reputation?
			Jenny Moore Brand Finance (SA)
	Panel		Reputational Cost - Case study
			Facilitator: Tasneem Gangat Head, Retail Affluent Compliance – Sanlam (South Africa)
			Panel: Dr. Emmanuel Moore Abolo Director General, The Economic Thinktank Centre, President, Institute for Governance, Risk Management & Compliance Professionals Dmitry Nikitin Chief Compliance & Ethics Officer/Chief Risk Officer Russia
16:00	60 min	Theme	LEADERSHIP / EXECUTIVE ACCOUNTABILITY - IS YOUR SCALP ON THE LINE - REGULATORS ARE TRYING TO SHIFT TO THIS (TONE AT TOP - MOOD IN MIDDLE) - HOW DO WE GUIDE ON HOW LEADERS CAN GET THOSE SKILLS
~	30 min	Speaker	Skin in the Game: Accountability regimes - opportunities and risks for the compliance function and how you can support those new to taking responsibility for their accountabilities
			Facilitator: Federico Volujewicz
			Panel: Julia Suderow Antitrust Law and Compliance, Suderow Fernandez (Spain) Dermot Kennedy Head of Operations, Compliance Institute (Ireland) Marta Monaccci Compliance and Artificial Intelligence, Preteco S.A (Argentina)
	\frown	In	www.ifca-icc.org congress@ifca-icc.org ternational Federation of Compliance Associations (IFCA)

	30 min	Panel	A world view: Where are these regimes developing and how are they playing out and are likely to move to
	6		Katherine Gibson Deputy Commissioner, Financial Sector Conduct Authority (SA)
17:00	60 min	Theme	THE CHALLENGES AND BENEFITS OF PRINCIPLES-BASED REGULATION
	30 min	Speaker	The challenges and benefits of principles based regulation - a world view: What we have learnt to date about the principles and risk based approach to regulation and compliance - maturity in compliance risk management
			Farzana Badat Deputy Commissioner, Financial Sector Conduct Authority (FSCA) (South Africa)
	30 min	Panel	The practical implications of the principles based regulation Facilitator:
			Simon McFeely Global Chief Risk & Compliance Officer, Transfermate (Ireland)
			Panel: Almudena Curero Senior Manager: Legal Compliance, KPMG Abogados (Sp. Andrew Blasi Founder and Chief Executive Officer, Ethicist International (United States) janeaihevba@gmail.com Deputy Director and is currently the Group Head, AML/CFT/CPF Group of the Banking Supervision Department, Central Bank of Nigeria

18:00	20 min	Close	CONCLUDING DAY TWO OF CONGRESS
	15 min	Interview	On the Couch with IFCA Summary and Closing Thoughts from Day 2
	5 min	Host	Final thoughts Congress Host
18: 20			CLOSE



Day 3 - 19 October 2023 UTC: 11:00 - 16:30

Times are quoted in Coordinated Universal Time (UTC)

All sessions will be available for viewing 1 hour after the live sessions and all videos will be available to registered delegates for viewing after the Congress for a period of 30 days.

	INNOVAT	ION	
11:00	10 min	Host	Welcome and Congress Day 3 Opening Congress Host
	10 min	Chair	Congress Day 3 Opening
11:20	60 min	Keynote	Keynote Speaker- Innovation
			Nevellan Moodley Partner at BDO: Head of Financial Services Technology and Digital Assets lead: Africa and Middle East (South Africa)
12:20	60 min	Theme	INNOVATION – GLOBAL TRENDS NEW WAY OF THINKING NOT JUST TECHNOLOGY-DRIVEN INNOVATION IN COMPLIANCE RISK
	30 min	Speaker	Innovation in compliance – a world leading case study in innovation excellence
			Maria Volentiera Head Governance, Risk & Compliance, Volkswagen (Argentina)
	30 min	Speaker	Winning with technology on the inside: RegTech - where are we to date, where are the successes and gaps
		1	Andrew Quinn Director, PAT Fintech (Ireland)
13:20	60 min	Theme	TECHNOLOGY – REGTECH/SUPTECH (POTENTIAL, WHERE WE ACTUALLY ARE & WHERE WE NEED TO BE)
	30 min	Speaker	You're not alone: SupTech is watching - where regulators are making wins and what it means for your compliance risks.
			Keith Sabilika Senior Specialist: Fintech, FSCA
	30 min	Panel	Innovation in Compliance – Global Trends and Reflections
			Julian Fenwick CEO, GRC Solutions (Australia)
14:20	30 min	Break	

15:00	60 min	Theme	MOVE AWAY FROM LINEAR RISK MANAGEMENT FOCUS – LACK OF METHODOLOGY FOR INTEGRATED APPROACH
_	30 min	Speaker	Move away from linear risk management focus – a methodology for an integrated approach
			Warren Black Qualified Engineer, Risk Professional and Complex Systems Theorist, Complexus
	30 min	Speaker	Necessary partners: maturity in integration methodology across the second line - compliance, risk, governance and other business enablers working together for economies in managing risk
			Gert van Wyk Director, EXP Consulting Group
16:00	60 min	Theme	AI / CHATGPT – LEGAL, ETHICS AND COMPLIANCE IMPLICATIONS IMPLEMENTATION (OPPORTUNITIES)
_	60 min	Panel	Artificial Intelligence (AI) as a super tool for compliance - in the increasingly complex space of compliance risk monitoring and controls, can artificial intelligence provide answers for getting greater sophistication in understanding and analysis
			Facilitator: Dean Chivers, Partner at Deloitte South Africa - FinCrime and Regulatory Leader
			Panel: Anthony Eduje Ighoakpo Chief Information Security Officer - Information Security, Heritage Bank Sanjay Vanmali Chief of Staff and Chief Operating Officer: Group Compliance Barclays Africa
17:00	60 min	Theme	NEW/FUTURE SKILLS
	30 min	Speaker	Compliance into the Future: Where do you need to take your skills next?
			Rianne Potgieter IFCA Chair & CEO, Compliance Institute Southern Africa
	30 min	Panel	Michael Kavanagh, CEO, Compliance Institute (Ireland) Obinna Okafor Managing Consultant, Vicosbin Consult Ltd (Nigeria) Naomi Burley IFCA Deputy Chair & CEO, ACI (Australia)
18:00	25 min	Close	CONCLUDING DAY 3 OF CONGRESS
	15 min	Speaker	IFCA Incoming Chair Naomi Burley IFCA Deputy Chair & CEO, ACI (Australia)
	10 min	Host	Wrap up and close of Congress Congress Host
18:25			CLOSE
16.23	X-I		

www.ifca-icc.org | congress@ifca-icc.org International Federation of Compliance Associations (IFCA)

CONGRESS SPONSORS

Brand Sponsors



WHAT TO EXPECT

- 3 days of learning and engagement
- 13 global member associations participating
- Across 5 continents
- Live sessions in various time zones
- Leading compliance speakers
- Panel sessions with global thought leaders
- CPD opportunities
- Immediate access to Video on Demand recordings
- Plus 30 days of video access where all sessions can be watched again!

ABOUT IFCA

The International Federation of Compliance Associations is the umbrella organisation for professional bodies that specialise in the practice of compliance. Membership comprises of national compliance bodies from around the world that have been established for the benefit of their members.

The purpose of IFCA is to be the global voice of the Compliance Profession.

- We give one global voice for Compliance professionals and other stakeholders.
- We provide global professional recognition.
- We facilitate international professional networks and access to best practices.
- We use the power of the group to lead the Compliance debate.

IFCA MEMBERS

